Futbolcuların Gizli Özelliklerini Öğrenmenin Yolları


fmde oyuncuların gizli özellikleri

Football Manager 2020 oyuncuların gizli yetenekleri yada kusurları, becerileri avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Football Manager 2020 de her oyuncunun teknik, zihinsel ve fiziksel özellikleri olduğu gibi gizli bazı kabiliyet ve özellikleri de vardır. Bu özelliklerin ne anlama geldiği, ne işe yaradığı ve oyuncuların performansında ne gibi etkili olduğundan gelin biraz bahsedelim isterseniz.

Öncelikle bu özellikleri oyuncunun profil ekranında görme imkanınız yok. Peki nasıl göreceksiniz? Çeşitli editör ve programlar vasıtasıyla eksiksiz olarak oyuncunun o özelliğini görmeniz mümkün bunun için oyun içi editör satın almanız gerekiyor, yada diğer bir yöntem eğer oyuncuyu gözlemlemek. Kendi oyuncunuz ise size sunulan raporlarda olumlu ve olumsuz yanlarını inceleyebilirsiniz fakat burada dikkat etmeniz gereken tam anlamıyla doğru sonuçlara ulaşıp ulaşamamanızdır. Bunun içinde gözlemcilerimizi antrenörlerimizi oyuncu yeteneğini değerleme puanı yüksek olanlardan tercih ederseniz hata payını azaltmış olursunuz.

Çirkeflik
Her ne kadar çok yetenekli bir futbolcunuz olursa olsun, oyuncunu bu özelliği yeri geldiğince size saç baş yoldurtacak cinsten deriz ya tam anlamıyla öyledir. Çirkefliği oyuncunun saha içersin de vermiş olduğunuz direktiflerden bağımsız kart görmesi saldırgan olması, fakat bu zihinsel bir özellik gibi gözükse de değildir ve bu özellik değiştirilemez. Örnek vermek gerekirse Henry çok profesyonel bir futbolcu ve yetenekli bir futbolcu olmuştur fakat Fransa'yı dünya kupası elemelerine götürmek için son dakikada elini gizleyerek kontrol ettiği topla maç kaderini değiştirmiştir. Yani oyuncu ne kadar yetenekli, gelişmiş olursa olsun çirkef olabiliyor. Genellikle bir çoğumuz futbol maçı izlerken Güney Amerika kökenli oyunculara bu yaklaşımı yakıştırırız. Oyunda da o kökenli futbolcularda bu özellik gerçekten biraz daha fazlada gözükmekte.


Süreklilik

Oyuncunun hem saha içerisinde hem de kendi gelişiminde istikrarlı sürekli olması. Bu tarz oyuncular çok sık hata yaparlar saha içerisinde onlara verdiğiniz rolleri ve görevleri eksiksiz yerine getiren oyunculardır. Örnek vermek gerekirse bir forvet oyuncusunun bitiricilik özelliği 19 olsun fakat istikrarsız bir oyuncu olduğunu düşünelim size sunulan raporlarda oyuncunun olumsuz özelliklerinde "süreklilik" den yoksun olduğunu düşünelim. Her defasında kullandığım taktikte mi bir sıkıntı var ya da oyuncu neden çok gol kaçırıyor veya hava toplarında kötü neden oyuncudan istediğim verimleri alamıyorum diyorsanız büyük ihtimalle oyuncunun süreklilik problemi vardır. Diğer bir açıdan sürekli oyuncular için her maç aynıdır ve istikrarlı performans gösterirler. Yine örnek vermek gerekirse bitiriciliği 12 olan bir forvetin daha yüksek olanlara göre daha fazla gol atması gibi.

Önemli Maçlar
"Oyuncu önemli maçları sevmiyor/ yada seviyor" gibi mutlaka dikkat etmişsinizdir. Buda dikkat etmemiz gereken olumsuz bir özelliktir. Büyük maçlar, derbi maçlar, kupa maçları ve final maçlarında bu gizli özelliğe sahip futbolcuların umursamaz olduğunu fark edeceksinizdir. Fakat bu demek değil ki çok kötü bir performans ortaya koyacaklar anlamına gelmez o oyuncu sürekli/istikrarlı bir oyuncuysa büyük maçları sevmese bile ona verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışır fakat ekstra olarak büyük maçlarda oynamayı seven oyuncuları daha fazla verim vermek için çalışır çabalar diyebiliriz. Bu tarz oyuncuları takım konuşmasında daha hızlı motive edebilirsiniz.

Sakatlanma Eğilimi
Dikkat! raporlarda sakatlığa yatkınlık olarak gözükür ve bu özellikte en az çirkeflik kadar hatta belki de biraz daha fazlası, sinirlerinizi bozmaya ve saç baş yoldurur. En önemli en kritik maçlarda ve zamanlarda çok sık sakatlanma problemi olduğunu gösterir. Kim ister ki sürekli sakatlanan takımı yarı yolda bırakan bir oyuncu modelini. Eğer takıma transfer yaparken bu olumsuz rapor size sunulduysa bu tarz oyunculardan uzak olmanız tavsiyemdir. Özellikle bu oyuncu yetenekli, genç ve potansiyel olsun ciddi sakatlıklarda yeteneğini potansiyeli geriletebilir ve size faydadan çok zarar getirir.

Çok Yönlülük
Çok yönlülüğü şöyle açıklamak isterim. Sağ bek oynayan bir futbolcuya sol bek pozisyonu antrenmanı verdiğinizi farz edin. O oyuncunu o mevkiyi ne kadar hızlı öğrenmesi ve o mevkilere yatkınlığıdır. Çok yönlü futbolcular her zaman takımların joker oyuncularıdır, istediğiniz zamanda takımın eksikleri olduğu anda böyle futbolculardan istediğiniz mevkide faydalanabilirsiniz.

2 Yorumlar

Yorum Gönder

Bir Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski